SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Höganäs Bollklubb
Fotboll

Höganäs BKs herrseniorer spelar säsongen 2024 i Division 4 Herr västra.

Hemsidan kommer uppdateras kontinuerligt men vill du följa oss närmare så hittar du oss på Instagram under hoganas_bk.

Matchrapport och semester
2024-06-25 16:14

För en vecka sedan spelades vårsäsongen sista match när HBK besökte Lomma för match mot GIF Nike. 
Vi förlorade matchen klart och rättvist med 5-1. Sigurd Hultkrantz gjorde HBKs, värt att noteras är att Victor Carlberg blev utvisad efter två gula kort. 

I torsdags avslutade HBK vårsäsongen med lite grillat och England-Danmark på TV. 
En härlig kväll för spelare och ledare, även om huvudtränare Luke Owen var något missnöjd med resultatet på TV. 

Efter vårsäsongen ligger Bollklubben på 9e plats, med nio poäng, i tabellen vilket innebar negativ kvalplats.  Bakom oss ligger Teckomatorp (8p), Eket (7p) och IK Wormo (7p) och framför oss har vi närmst Bjärred på 12 poäng och Glumslöv på 16 poäng.

Helt klart är att vi behöver vinna och ta poäng i rätt matcher när serien startar upp igen och läget blir inte bättre än när vi tar emot Glumslöv hemma i Höganäs den 11 Augusti. 

Vi hoppas kunna återkomma med lite positiva nyheter under sommaren. 

Matchrapport: Höganäs BK-Borstahusens BK 2-3
2024-06-14 14:34

Ett energifyllt HBK tog emot ett hårt arbetande BBK i den 12e omgången av serien.

Stärkta av dom senaste veckorna positiva trend var det ett HBK som direkt gick ut och visade att man tänker slåss ordentligt om poängen i matchen och redan i den 6e minuten fick vi utdelning.

Simer snappar upp en boll efter en hörna och kan med ett precist inlägg hitta Jesper Lundborg centralt i straffområdet som snyggt nickar in 1-0 för HBK.
Även om BBK kommer upp lite i nivå efter detta så känns det som att vi har bra kontroll i matchen.
Detta fram till minut 28 då ett snyggt inspel från BBKs högerkant tar sig hela vägen genom straffområdet till en fristående Robin Hofsö på bortre stolpen som retligt enkelt lägger in 1-1.

Bakslaget till trots så är HBK fortsatt det bättre laget och kan redan i minut 32 återta ledningen. Leo Subaric hittar en bra position på bortre stolpen och drar till med ett skott som räddas på mållinjen men inte bättre än att Jesper Lundborg kan raka in returen i öppet mål.

Resten av första halvlek spelas av med kontroll för HBK.

Tyvärr så går vi ut i andra halvlek och faller tillbaka i gamla vanor.
Ett tyngre, mer aggressivt och mer fokuserat BBK får en hörna redan efter 1.5 minut där Edafe Egbedi blir helt fri på bortre stolpen efter slarv i HBKs organisation och kan enkelt nicka in 2-2.

Och bara någon minut senare är det återigen dags för en hörna där vi igen är alldeles för svaga och 3-2 ledningen för BBK är ett faktum.

HBK skapar två-tre chanser efter detta där en alldeles i slutet är närmast att ge oss ett poäng men i slutändan får vi bara konstatera att BBK var tyngre och bättre idag.

Förluster är aldrig kul men man glädjande denna gången är att det är ett kämpande och fungerande HBK som påkopplat (förutom vid hörnmålen) tar sig igenom matchen.

Redan på tisdag är det dags igen då vi åker till Lomma för match mot GIF nike innan vi går på ett längre sommaruppehåll.

Inför: Höganäs BK - Borstahusens BK
2024-06-12 21:04

Ett HBK med två raka vinster i ryggen tar emot fjärdeplacerade Borstahusens BK i en spännande match hemma på Höganäs Sportcenter.

Efter HBKs svaga inledning av säsongen så har det börjat komma igång i det rödblåa laget.
På dom senaste fyra matcherna har laget plockat nio av tolv möjliga poäng där den enda förlusten kommit mot topplaget Råå IF. Treorna har plockats mot bottenkollegorna IK Wormo, (3-0) Bjärreds IF(5-3) och Teckomatorps SK (3-0)

Nu väntar ännu ett topplag då BBK kommer till Höganäs med viss toppkänning.

För vår del blir det viktigt att fortsätta på dom senaste veckorna positiva känslor men också vara ödmjuka inför att samma inställning och arbete krävs inför varje match.

Noterbart är också att serien redan nu vänder och att vi hinner spela en match till innan vi går på ett nästan två månader långt sommaruppehåll.


Hoppas vi ses imorgon i Lerberget då vi går för att lämna nedflyttningsplatserna!

Matchrapport: Råå IF-Höganäs BK
2024-05-27 14:31

Ett Råå med många beröringspunkter stod på motsatt sida under helgens derbymatch. 
Med en vinst i ryggen så kändes det helt klart av en skillnad gentemot tidigare matcher och ett något mer rakryggat HBK anlände till Råå IP. 

Tyvärr togs detta inte med ut på planen utan när matchen väl blåstes igång så var vi utspridda, ofokuserade och helt enkelt inte med på banan. 

I den 23e minuten slår får Råå en frispark högt upp i banan. HBK-bekantingen Emil Rosqvist tar frisparken som slås hårt mot första stolpen. Här är det lite svårt att se vad exakt som händer men helt klart så slinker bollen in lite för enkelt. 

Ungefär 15 minuter senare slarvas det igen. 
Jesper Lundborg får en passning utanför straffområdet men missar att där kommer en motståndare i ryggen som han tappar bollen till och härifrån kommer Råå till ett snabbt avslut som resulterar i 2-0. 

En rejäl besvikelse innan pausen. 

Tyvärr inleds andra halvlek på ett liknande sätt där vi slarvar med bollen i eget straffområde vilket leder till bolltapp och snabbt avslut från ännu en HBK-bekant, Fady Alaaraji och 3-0. 

Vi klarade inte av att höja oss efter detta utan det enda vi egentligen skapar i andra halvlek är ett reduceringsmål genom Leo Jonéus. Känslan är att det kommer mer från att Råå slappnar av än av våra prestationer. 

På söndag är det dags för hemmamatch igen och på Höganäs Sportcenter är det dubbel matchdag. 
Herrarna tar emot Bjärreds IF klockan 13.00 och vårt damlag tar emot Kävlinge Harrie FF klockan 16.00. 


Inför: Råå IF - Höganäs BK
2024-05-24 21:15

Imorgon åker truppen den korta vägen in till Helsingborg för att ta sig an Råå IF.
Ett Råå som precis som HBK är nykomlingar i division 4, dock som nyuppflyttade.

Det har nog inte undgått någon med lite koll på lokalfotbollen att det finns en hel del rödblå kopplingar i Råås trupp.

Simon Fransson, Fady Alaaraji, Emil Rosqvist och Ludwig Bruce har alla representerat HBK. Den sistnämnde är dessutom fostrad i Höganäs ungdomssektion.

Utöver dessa så var Samuel Aziz, Michael Babier, Mohammad Kaawach, Jack Blomqvist, Mirza Selimovic och Stefan Ramsten delaktiga i det HBK som 2022 åkte ur division 2.

Det är därmed välbekanta spelare vi ställs mot imorgon.

För Höganäs del så kommer från en härlig vecka där vi äntligen fick känna på en seger i mötet med Wormo i lördags. I veckan har vi fokuserat på dom delar vi gjorde bra i förra matchen, för att spetsa till oss ännu, något som lär behövas mot ett bättre motstånd.

Noterbart är också att HBKs lagkapten Mattias Andersson är avstängd i morgondagens match.

Matchen har avspark klockan 13.00 och vi hoppas få se många HBKare på plats.

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 18/6 19:00
5 - 1  
Tor 13/6 19:00
2 - 3  
Sön 9/6 13:00
0 - 3  
Sön 2/6 13:00
5 - 3  
Lör 25/5 13:00
3 - 1  
Lör 18/5 13:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 09/07 11:31 
Hem, 04/07 12:53 
Hem, 10/06 19:03 
Hem, 01/05 18:57 
Hem, 01/05 10:41 
 
Partners
____________________________