Höganäs BKs herrseniorer spelar säsongen 2024 i Division 4 Herr västra.

Hemsidan kommer uppdateras kontinuerligt men vill du följa oss närmare så hittar du oss på Instagram under hoganas_bk.

Inför: Glumslöv FF-Höganäs BK
2024-04-19 10:30

Sammanhang: Division 4 Västra Skåne omgång 3

Var: Örevångs IP

När: 20 april, klockan 13.00

Dags för omgång tre och vi är starkt inställda på att spräcka poängnollan för denna säsongen.

I Glumslöv hittar vi inga spelare med Höganäskoppling.

Vi har dragits med lite skavanker i truppen under träningsveckan men truppen vi skickar känns trots detta stark och sugen på att ta HBKs första trea för i år.

Hoppas vi ses i Glumslöv!

Truppen

Johan Rehn

Simer Habtom

Mattias Andersson

Jonathan Falkhage

Devin Krantz

Sigurd Hultkrantz

Arvid Risholm

Radwan Shaker

Jesper Lundborg

Emil Borg

Leo Subaric

Erik Nolin

Raul Aldescu

Oliver Holmström

Casper Stark

Leo Jonéus

Matchrapport: Höganäs BK-GIF Nike 1-4
2024-04-16 16:57

Äntligen var det dags för hemmapremiär på en matta som efter både skyfall och Kamratcupsmatcher höll ihop förhållandevis bra.
Matchen inleds bra och vi känner att vi har bra kontroll och pressar Nike ordentligt.
Här saknas det dock spets och vi ingen utdelning alls på dom situationer vi skapar, något som straffar sig när vi i den 23 minuten släpper in ett snöpligt mål.

Även om vi inte alls kommer upp i nivå efter deras mål så lyckas vi göra 1-1 i minut 33 genom en fin prestation av Radwan Shaker.
Vi hoppades kunna samla ihop oss under pausvilan och gå ut o göra en bättre andra halvlek men i den 43e minuten gör istället Nike 2-1.

När andra halvleken blåses igång gör vi egentligen inget av det vi pratat om. Varken före matchen eller under pausvilan
Istället kan Nike göra både 3-1 och 4-1.

Om det fanns omständigheter som kunde sminka över förlusten mot Borstahusen så går det att konstatera att vi denna gången förlorar för att vi inte gör det tillräckligt bra.

Nästa helg spelar vi borta mot Glumslöv. Då är det dags för prestation och resultat.

Inför: Höganäs BK-GIF Nike
2024-04-13 17:48

Sammanhang: Division 4 Västra Skåne omgång 2

Var: Höganäs Sportcenter, A-plan

När: 14 april, klockan 13.00

Äntligen dags för hemmapremiär när Bollklubben tar emot GIF Nike på Höganäs Sportcenter.
I Nike hittar vi inte någon HBK-bekanting utan vi kan lägga fokus helt på Bollklubben här.
En vecka har gått sedan den jobbiga premiären mot Borstahusen. Från den tar vi egentligen bara med oss att Carl Lauridsens skada verkar vara betydligt lindrigare än vi först trodde och vi kommer kunna välkomna honom tillbaka inom ett par veckor.
I veckan har vi fokuserat på att förbättra våra uppspel och ta oss till avslut. Något som var en bristvara i förra veckans match och förhoppningsvis kan ge resultat imorgon.

I övrigt så kommer Johan Rehn göra comeback efter över ett års skadefrånvaro. Vi hälsar honom välkommen tillbaka till planen.

Missa inte att det är gratis inträde imorgon och att damlaget har sin seriepremiär drygt en timme efter att vår match är slut.

Vi ses på Höganäs Sportcenter.

HBKs trupp.

Sammanhang: Division 4 Västra Skåne

Var: Ulkavallen IP, Konstgräs

När: 7 april klockan 13.00

I helgen pågår Kamratcupen ute i Lerberget. Vi hoppas att ni som inte tar er ner till Borstahusen för o se herrarnas premiär tar er till Lerberget för att ta del av fotbollsglädjen som finns runt hela Höganäs Sportcenter! Under lördagen har nästan samtliga A-lagsspelare varit på plats för att hjälpa till runt evenemanget. Mest som matchvärdar men har även hoppat in som domare vid behov. Överlag en härlig dag för vår förening.

Tyvärr fick vi ställa in vårt genrep innan påskhelgen då vi inför matchen saknade över tolv spelare till följd av sjukdom. Istället fick vi en veckas vila och sen har vi kört på med en riktigt bra träningsvecka fram till helgen.

I Borstahusen hittar vi ett par HBK-bekantingar. Jacob Augustsson som är assisterande tränare var huvudtränare för HBK mellan 2015-2016 och höll under 2015 länge laget i toppen av division 2. En del av det laget var den från Landskrona Bois inlånade anfallaren Robin Hofsö som fick sitt genombrott i HBK. Efter året i Höganäs gick Robin vidare till att spela både i division 1 och Superettan med Eskilsminne och Landskrona Bois. Utöver det tillhörde Timothy Rosvall HBK under ett par månader under säsongen 2021.

För HBKs del så känns det bra i truppen. Där finns någon liten skavank men på det stora hela är där inga större avbräck. En skillnad från tidigare säsongen är att vi bara får ha fem avbytare med oss på bänken till skillnad från sju avbytare. Detta till följd av nedflyttningen till en serie administrerad av Skåneboll.

HBK skickar följande trupp till Borstahusen.

Calle Lauridsen
Simer Habtom
Mattias Andersson
Jonathan Falkhage
Dan Persson
Liam Svensson
Arvid Risholm

Elias Edman
Sigurd Hultkrantz
Jesper Lundborg
Emil Borg
Erik Nolin

Victor Carlberg
Raul Aldescu
Radwan Shaker
Leo Subaric
Devin Krantz

Raul Aldescu klar för Höganäs BK!
2024-04-05 11:50

19-åriga Raul som närmast kommer från Eskilsminne är klar för HBK. Efter att ha provtränat med oss ett par veckor bestämde båda parterna sig för att göra klart förra veckan.

Raul är en flexibel spelare som främst spelar högerback och defensiv mittfältare. Utöver sin flexibilitet har han en bra attityd till sin träning och gentemot laget. Något som kommer vara än mer viktigt om klubben ska kunna fortsätta som vi vill i framtiden.

Raul har tidigare spelat i

Ljungby IF

Hyllinge GIF

Råå IF

Kullavägens BK

Eskilsminne IF

Välkommen till oss, Raul!