SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Höganäs Bollklubb
Fotboll

Matchrapport: Höganäs BK - IK Wormo
2024-05-19 19:46

ÄNT-LIG-EN

Efter dom första 7 omgångar och den ena svaga insatsen efter den andra så var det dags att välkomna IK Wormo till Höganäs Sportcenter. I Wormo hittar vi, Alexander Vikner på tränarbänken. 
Alex var huvudtränare för HBK under säsongen 2019. 

Tillbaka på sin gamla hemmaplan fick dock Alex ge vika då HBK gör sin absolut bästa match hittills i år. 
Både taktiskt och arbetsmässigt presterar vi på en bra nivå genom hela första halvlek. 

I den 11e minuten får Simer Habtom bollen långt upp på vänsterkanten och tunnlar sin försvarare och kan sen spela in bollen framför mål där Sigurd Hultkrantz enkelt kan stöta in bollen. 
I den 32 minuten får HBK en hörna från höger, som Emil Borg slår in, här är det svårt o säga vem som är målskytt då Leo Jonéus nickar bollen mot mål och en försvarare slår ut den igen innan Jesper Lundborg slår in bollen igen. Det är oklart vilken av situationerna som domaren godkänner men klart är i alla fall att mål dömdes. 

Det var skönt att kunna gå till pausvila med en tvåmålsledning och kontroll på matchen. Fokus i pausen låg på att inte släppa in Wormo i matchen och att fortsätta jobba på det sättet vi gjort i första halvlek. 

Andra halvlek var präglad av det varma vädret och båda lagen slet för att orka med. HBK kunde dock, med sin 2-0 ledning spela avslappnat och låta Wormo slita med att försöka hitta in i matchen. Här ska också nämnas att HBK har många chanser att utöka ledningen men får inte in bollen, inte förrän i den 92 minuten kunde HBK definitivt stänga matchen då Sigurd Hultkrantz gör sitt andra mål för dagen och säkrade definitivt segern och äntligen fick segersången ljuda för HBK. 

Med detta resultatet har vi gett oss själva en väg in i säsongen och nu gäller det att fortsätta jobba hårt och fokuserat för att utvecklas. 
På lördag åker HBK till Helsingborg för att gästa Råå IF. Hoppas ni följer med in och stöttar HBK i den viktiga matchen! 


Nyhetsarkiv
 
Partners
____________________________