SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Höganäs Bollklubb
Fotboll

Matchrapport: Höganäs BK-Borstahusens BK 2-3
2024-06-14 14:34

Ett energifyllt HBK tog emot ett hårt arbetande BBK i den 12e omgången av serien.

Stärkta av dom senaste veckorna positiva trend var det ett HBK som direkt gick ut och visade att man tänker slåss ordentligt om poängen i matchen och redan i den 6e minuten fick vi utdelning.

Simer snappar upp en boll efter en hörna och kan med ett precist inlägg hitta Jesper Lundborg centralt i straffområdet som snyggt nickar in 1-0 för HBK.
Även om BBK kommer upp lite i nivå efter detta så känns det som att vi har bra kontroll i matchen.
Detta fram till minut 28 då ett snyggt inspel från BBKs högerkant tar sig hela vägen genom straffområdet till en fristående Robin Hofsö på bortre stolpen som retligt enkelt lägger in 1-1.

Bakslaget till trots så är HBK fortsatt det bättre laget och kan redan i minut 32 återta ledningen. Leo Subaric hittar en bra position på bortre stolpen och drar till med ett skott som räddas på mållinjen men inte bättre än att Jesper Lundborg kan raka in returen i öppet mål.

Resten av första halvlek spelas av med kontroll för HBK.

Tyvärr så går vi ut i andra halvlek och faller tillbaka i gamla vanor.
Ett tyngre, mer aggressivt och mer fokuserat BBK får en hörna redan efter 1.5 minut där Edafe Egbedi blir helt fri på bortre stolpen efter slarv i HBKs organisation och kan enkelt nicka in 2-2.

Och bara någon minut senare är det återigen dags för en hörna där vi igen är alldeles för svaga och 3-2 ledningen för BBK är ett faktum.

HBK skapar två-tre chanser efter detta där en alldeles i slutet är närmast att ge oss ett poäng men i slutändan får vi bara konstatera att BBK var tyngre och bättre idag.

Förluster är aldrig kul men man glädjande denna gången är att det är ett kämpande och fungerande HBK som påkopplat (förutom vid hörnmålen) tar sig igenom matchen.

Redan på tisdag är det dags igen då vi åker till Lomma för match mot GIF nike innan vi går på ett längre sommaruppehåll.


Nyhetsarkiv
 
Partners
____________________________